Uppdatering 8/4: STHLM Challenge-serien får nya datum – två av loppen flyttas fram

På grund av det rådande läget med coronautbrottet vill vi idag meddela att datumen flyttas fram för två av loppen i STHLM Challenge-serien. STHLM Trail Run den 16 maj skjuts upp till den 8 november och STHLM 10 som skulle ha arrangerats den 11 juni flyttas fram till söndagen den 30 augusti. I dessa ovissa tider, då inställda evenemang och nedlagda verksamheter är den nya verkligheten är vi glada över att ha hittat en möjlighet att genomföra hela STHLM Challenge under 2020.

STHLM Challenge – det nya loppschemat
STHLM Urban Trail, 9 augusti
STHLM 10, 30 augusti
STHLM Loop, 24 oktober
STHLM Trail Run, 8 november

Den pågående pandemin är en utmanande tid för oss alla och vår starka tro och förhoppning är att vi i höst kommer ha återgått till en mer normal vardag, men vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer för genomförandet av alla våra kommande lopp.

Du som är anmäld till STHLM 10 och STHLM Trail Run 2020 får dina startplatser automatiskt flyttade till den 30 augusti respektive 8 november. Vi har dock full förståelse för att de nya datumen inte passar alla deltagare och erbjuder därför möjligheten att överföra startplatsen till en annan löpare. Mer info om hur du gör ett namnbyte kommer att skickas ut inom kort.

Marathongruppen samlar över 200 000 löpare i drygt 40 olika evenemang runt om i landet varje år, varav flera under våren och tidig sommar. Som ideell organisation gör vi allt i vår makt för att vår verksamhet och de idrottsföreningar vi samarbetar med ska överleva den här krisen så att vi tillsammans kan fortsätta att arrangera motionslopp i många år. Allt vårt överskott går tillbaka till våra ägarföreningar, andra samarbetsarrangörer och funktionärsföreningar – totalt över hundra idrottsföreningar som får in stora delar av sina årsintäkter genom våra evenemang. En idrottsrörelse som redan innan coronautbrottet var underfinansierad och som nu står inför sin största ekonomiska kris någonsin på grund av inställda och flyttade evenemang. I dagsläget har vi därför inte möjlighet att betala tillbaka anmälningsavgifter eller att flytta över dem till 2021. Tack för din förståelse.

Evenemangsområden och bansträckningar
STHLM Trail Run behåller samma starttider samt evenemangsområde och bana i Lill-Jansskogen som det ursprungliga loppet. Evenemangsområdet för STHLM 10 flyttas till Gärdet. Den nya banan presenteras inom kort, håll utkik! Preliminär starttid är klockan 13.00.

Mer info om loppen och hela STHLM Challenge-serien kommer att publiceras löpande i nyhetsbrev, på sthlmchallenge.se och i våra sociala kanaler. Vi vill också passa på att tipsa om Länge Leve Loppet, virtuella lopp som vi arrangerar tillsammans med Sverige Springer, jogg.se och Aktivitus. Läs mer om satsningen här: https://www.jogg.se/Tavling/langeleveloppet.aspx

Vi hoppas att du som nås av detta meddelande är frisk och fortsätter att röra på dig, trots omständigheterna. Fysisk aktivitet gör stor skillnad för det fysiska och psykiska välmåendet. Vi är stolta över att ha just dig som STHLM Challenge-deltagare 2020, vi ses första gången den 9 augusti!

Med vänliga hälsningar,
Daniel Almgren, VD Marathongruppen
Kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.