Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Varför får jag inte tillbaka min anmälningsavgift för det inställda loppet 2020?

I våra allmänna villkor, som du som deltagare godkänner när du anmäler dig till ett av våra evenemang, är det tydligt angivet att återbetalning inte sker om evenemanget ställs in på grund av en händelse utanför vår kontroll (till exempel myndighetsbeslut) eller med hänsyn till deltagarnas säkerhet. Vi har byggt upp en buffert under åren men den kommer att vara helt eller till största delen förverkad efter 2020. Om vi hade erbjudit att betala tillbaka anmälningsavgifterna för alla lopp som vi har varit tvungna att ställa in så skulle verksamheten utan tvekan att gå under, för de pengarna finns inte.

Vårt arbete är framåtriktat, planeringen och förberedelserna inför ett lopp drar igång minst 12 månader innan evenemanget äger rum. Majoriteten av evenemangskostnaderna tas därmed tidigt. Inte minst gäller det personalkostnader, marknadsföring, hyra och andra fasta utgifter. I slutet av 2020 kommer Marathongruppen att ha haft långt större kostnader än intäkter, medräknat alla inbetalda anmälningsavgifter.

Som situationen ser ut just nu måste vi därför hitta andra sätt att kompensera er deltagare än att betala tillbaka anmälningsavgifterna, och det gör vi genom vårt kompensationspaket som du som varit anmäld till ett eller flera inställda evenemang har fått ta del av.

Marathongruppen är en ideell organisation där allt överskott går tillbaka till våra ägarföreningar Hässelby SK Friidrott och Spårvägens Friidrottsklubb, andra samarbetsarrangörer och funktionärsföreningar. Våra ägarföreningar driver barn- och ungdomsverksamhet och de har även elitaktiva idrottare. Än viktigare, innan våra ägarföreningar får sitt tillskott har en mycket större andel gått till andra föreningar, totalt över hundra idrottsföreningar som får in stora delar av sina årsintäkter genom våra drygt 40 årliga evenemang. Intäkter som skapar förutsättningar för att bedriva den dagliga verksamheten med allt från tränare och kanslipersonal till lokalhyror och utrustning. Ett betydande belopp går också till våra samarbetsorganisationer Barncancerfonden, UNICEF, Hjärtebarnsfonden, med flera. Utan det skydd som våra allmänna villkor ger försvinner också en viktig finansieringskälla för idrottsrörelsen, vilket skulle påverka tillgängligheten på barn-, ungdoms och breddidrott i stor utsträckning.

Här kan du läsa mer om hur Marathongruppens ekonomi har påverkats av coronapandemin.
Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.